top of page

„Лудите, лудите – те да са живи!“ - Иван Вазов


Както по-рано ви бяхме писали яхта под български флаг ще се включи в с Трансатлантическата регата OSTAR през 2020 г. Това е ветроходна яхта Krone 1 с шкипер и единствен член на екипажа Михаил Копанов.

Важното е, че тази изключително тежка регата е за ветроходци непрофесионалисти, на които не само не им се плаща, но и сами финансират начинанието си, а е толкова трудоемко, скъпо, всепоглъщащо да подготвиш една яхта за такова плаване, да си платиш таксите и не на последно място да преплаваш още толкова мили до старта. А още по-важното е, че ОСТАР е регата за самотници. Има и формат за двойки, който се нарича Тюстар, но Копанов ще участва в Остар, т.е ще плава и ще се състезава сам. Следва да се отбележи, че трудността на регата се измерва с това, че независимо от класирането, за победител се счита всеки, който успее да я завърши. На 16.01.2020 се проведе събитието организирано от Вятър и Вода - ветроходни приключения под надслов „Стани част от OSTAR 2020“. Всеки който присъства на събитието стана част от регатата, като подкрепи Мишо и кампанията му по подготовка за състезанието с цената на билета или направено дарение в нарочна кутия. Направи впечатление изказването на Мишо пред аудиторията, че за всеки дарен лев ще даде отчет за разходването му. Педантичността, с която води сметките в тефтера си, лично на нас ни напомни за примера на едни наши революционери, борещи се за възвишени идеи.

Ние от Шиптехникс - Raymarine България и Raymarine го подкрепихме, ако и вие желаете да станете част от българското участие в регатата, това е сметката, по която можете да подкрепите Мишо и организацията по участието му:

ПИБ АД. IBAN: BG53FINV91501017403751 BIC: FINVBGSF Михаил Копанов – OSTAR 2020

Важни публикации
Последни постове
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon
bottom of page