top of page

Радари

Изберете подкатегория

Използване на радар значително увеличава безопасността на корабоплаването, показва на дисплея заобикалящата кораба среда: маяци, шамандури и други кораби, острови, бреговата линия и други надводни обекти.

 

При намалена видимост при мъгла или през нощта, Raymarine радар става незаменим инструмент за ориентиране и за избягване на сблъсък.

Радарните антени на Raymarine биват отворен и затворен тип. , ясност но в сравнение със затворения са по-взискателни към мястото за монтаж поради по-големия им размер.

Според начина на обработка на сигнала радарите се разделят на Digital, HD Super HD (SHD) като:

  

  • Digital - 8 цвята, използвани при показване на радиолокационна информация;

  • HD Color - 256 цвята, използвани при показване на радарни данни, подобрена детайлност на обекти;

  • SHD Color - 256 цвята, използвани при показване на радарни данни, за максимална детайлност на обектите, режим птици откриване.

productImage-QuantumRadar2.jpg

Затворените радари имат много от същите компоненти като отворените, но всички подвижни части намират в купол. Този вид радари са особено  популярни за ветроходни и малки лодки, където има вероятност платната, риболовните принадлежности или др да се обвият във въртяща се антена. Затворените радари са компактни и с леко тегло, което ги прави подходящи дори за най-малките лодки.

Предлагат се две серии затворен тип радари:

  • Quantum въвежда нови стандарти за компактен радар , като използва CHIRP импулсната технология за откриване на цели на разстояние до 24 мили, като осигурява отлични радарни изображения на дълги и изключително кратки диапазони. Quantum е с вграден Wi-Fi за безжично свързване с дисплей.

  • HD цветните радари предлагат много от същите функции като отворения радар Magnum, в по-малък пакет. HD Color 48 мили и предлагат функции като режим на птици, сканиране в два обхвата, високоскоростно сканиране и други.

productImage-Magnum.jpg

Отворените радари са съставени от 2 части приемо-предавател и антена/перо. В приемо-предавателя на радара се намира електрониката и задвижващият механизъм на скенера. А върху приемо-предавателя се монтира монтира антената/перото 

Отворените радари Magnum Open Array на Raymarine се състоят от приемо-предавател с мощност 4kW или 12kW и антена/перо 4 или 6 фута.

  • Отворения тип антени имат по-тесен хоризонтален ъгъл на диаграмата и дават ненадмината детайлност

  • Отворените радари предлагат възможности за по-дълъг обхват от затворените радари

  • Отворения тип антени имат по-тесен хоризонтален ъгъл на диаграмата и дават ненадмината детайлност

  • По-чувствителни към слаби цели и цели на дълги разстояния поради увеличеното усилване от големите им антени.

Характеристика на моделите:

-FWEBP-S733 (3).webp
-FWEBP-S733 (2)_edited.png
RadomesProductPage-Models.png
-FWEBP-S733 (4).webp
bottom of page