top of page

Модулна система за цифрово управление

 

Цифровите комутационни системи заменят традиционните механични превключватели и прекъсвачи на борда на лодка с цифрово управлявани модули за разпределение на мощността. Тези модули се управляват от всеки базиран на LightHouse 3 мултифункционален дисплей, от мобилни устройства или програмируеми превключвателни панели, разположени навсякъде на борда. Многофункционалните дисплеи LightHouse 3 на Raymarine работят с цифрови комутационни системи от водещи доставчици EmpirBus, CZone и Böning Automation. Когато пазарувате за следващата си нова лодка, не забравяйте да попитате кои опции за цифрово превключване са налични.

YachtSense-Modern-Vessel-Automation-MFD.png

Yachtsense™ е усъвършенствана цифрова система за управление, предоставяща пълeн контрол на електрическите системи на кораба.

Модулният дизайн и водещите в индустрията функции за безопасност представляват бъдещето на морската автоматизация.

Всяка система за цифрово управление YachtSense е изградена върху напълно персонализирано потребителско изживяване. Опциите за потребителски интерфейс предоставят модерно и елегантно решение за автоматизация на плавателни съдове. Капитаните могат да наблюдават механичните системи и да поемат контрола върху удобствата на кораба направо от кормилото.

От проверка на състоянието на генератора до настройка на осветлението на салона за вечерта, YachtSense осигурява контрол без усилие, позволявайки на капитана и екипажа да се съсредоточат върху движението и да се насладят на откритата вода.

YachtSense е уникална модулна системна архитектура, която дава на строителите на лодки свободата да проектират и стандартизират решение за цифрово управление, което може да се мащабира в цялата гама от модели.

Всяка система YachtSense започва с главния модул на YachtSense и модула за захранване. След това се добавят модули YachtSense за завършване и разширяване на системата.

В допълнение към главните и захранващите модули, системата се разширява с модули с ниска мощност, модули с висока мощност, обратни модули, сигнални модули и отдалечени модули. Модулите се свързват към определени типове устройства, с до 4 канала на всяко. Никоя друга цифрова комутационна система не предлага толкова много гъвкавост и възможности за разширяване.

YachtSense-GalleryImage.png
YachtSense-Modules-Expanded.png
YachtSense-Digital-Switching-Remote-Module.png
YachtSense-Digital-Switching-Master-Module.png
YachtSense-Digital-Switching-LowPow-Module.png
YachtSense-System-HighPower.png
YachtSense-Digital-Switching-Rev-Module (1).png
YachtSense-Digital-Switching-Sig-Module (1).png
YachtSense-Digital-Switching-Pow-Module.png

REMOTE МОДУЛ

Remote модулът позволява разширяване на YachtSense и включва 8 канални сигнални връзки. Remote модулът може да се използва за управление и/или наблюдение на цифрови и аналогови сигнали като превключватели, релета, изпълнителни механизми, сензори за налягане, вторични батерии и др.

MASTER МОДУЛ

Мaster модулът е централният процесор и мозъкът на системата. Всяка система започва с главния модул и е основната точка за свързване към мрежата на Raymarine Axiom Chartplotter. Модулът осигурява спомагателна мрежова комуникация за свързване с генератори, климатици и други смарт устройства.

МОДУЛ НИСКА МОЩНОСТ
Модулът с ниска мощност е цифров изходен модул и може да се използва за задвижване на електрически товари с по-ниска мощност, като светлини, двигатели на чистачките и други електронни устройства. Модулът за ниска мощност поддържа до 4 канала.

 

МОДУЛ ВИСОКА МОЩНОСТ

Модулът висока мощност е цифров изходен модул и може да се използва за задвижване на електрически натоварвания с висока мощност като помпи, вентилатори, нагреватели, хладилници и Hi-Fi оборудване и др.

 

МОДУЛ НА ОБРАТНО ЗАХРАНВАНЕ

Модулът за обратно захранване осигурява контрол върху 1 x DC верига, на която може да се обърне полярността. Той е идеално приложение за управление на движението на хидравлични помпи, задвижващи механизми, люкове, сенници и електрически прозорци

СИГНАЛЕН МОДУЛ 

Сигналният модул осигурява връзка с до 4 входни сигнала. Те могат да се използват за наблюдение на нивата на резервоара, напреженията на батерията, температури, превключватели или различни други сензори.

Всеки от тези 4 канала може да се използва и като нискотоков изходен сигнал за управление на други електронни устройства или релета.

МОДУЛ ЗА ЗАХРАНВАНЕ

Модулите за захранване осигуряват на всички останали модули връзка към захранването на лодките. Предпазва всички свързани вериги от пренапрежение и връзка с обратна полярност.

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел: 052 306434

bottom of page