top of page

AIS устройства class B

Автоматична Идентификационна Система (AIS) 

Система AIS позволява автоматичен обмен на информация между кораби и брегови станции, както и за увеличаване на сигурността и предотвратяване на сблъсъци.

Технологията използва транспондери, които автоматично излъчват информация на определен интервал от време на УКВ (ултракъси вълни). AIS системата има възможност да обслужи до 4,500 съобщения в минута, с темпо на актуализация до 1 път на 2 секунди.

AIS class B е приемо-предавател, който ви позволява да предавате своите данни на други оборудвани AIS кораби и да получавате техните данни. Така получените данни от всички кораби и крайбрежни станции осигуряват графично показване на трафика в реално време.

MCMURDO AIS SMARTFIND M10

MCM-21-200-001A.png

McMurdo SmartFind M10 AIS клас B транспондер e част от новата гама иновативни продукти на McMurdo, е идеален за по-малки кораби.

Той предава информация за местоположението на кораба, както и приема всички AIS цели в рамките на 20 мили от лодката.

Използвайки вградения GPS приемник,  определя позицията, скоростта и хода и след като това се комбинира с друга навигационна информация.

Проектиран за безупречна интеграция с навигационни системи, SmartFind M10 поддържа изход NMEA2000 и NMEA0183, отговаря на IEC 62287 и съответните стандарти и разполага с опционален WiFi интерфейс, както и USB.

 

Използвайки слота за SD карта, SmartFind M10, може бързо и лесно да се използва като рекордер на данни, което позволява заснемането на всички съобщения - за подпомагане на мониторинга на системата и безопасността, включително разследването на инциденти.

Опцията „Тих режим“ позволява на потребителя временно да спре излъчването на идентифицираща информация в случаите, когато се изисква поверителност или сигурност.

B900-front-2.webp

ЕM - TRAK AIS

Здрави и устойчиви на атмосферни влияния (IPx6 & IPx7), приемо - предавателите oт серията B920 на ЕM-track 2W CSTDMA AIS клас B предлагат усъвършенствана производителност и пълна надеждност, с вградените GPS приемници и антени. Те са оборудвани със системата за скоби FLEXI-FIT на Еm-trak за бърз и сигурен монтаж и включват опции за добавяне на интегриран VHF антенен сплитер и WiFi / Bluetooth. Двойният NMEA2000 & 0183, съчетан със серийни портове, USB, опционален WiFi и Bluetooth също прави свързването към всички ваши таблети, персонални компютри, дисплеи и навигационни устройства лесно и лесно

 

Em-Track B921 AIS приемо - предавател клас B е идеалният за ветроходни лодки и малки моторни лодки с централна конзола.

 

AIS B921 е малък, лек, но осигурява най-доброто AIS приемане и предаване с усъвършенстваната производителност и надеждност на Em-Trak чрез технология от следващо поколение, като може да бъде свързан към всеки картограф.

B921 е със свръхниска консумация на енергия 2W и е устойчив на екстремни удари, вибрации, влага и вода. Този доверен приемо-предавател обработва всички AIS данни в реално време, дори при ограничение на обхвата, така че винаги да имате пълна картина.

Инсталирането също е опростено със скобите FLEXI-FIT®, които позволяват здрав и надежден монтаж без винтове.

Той предава информация за местоположението на кораба, както и приема всички AIS цели в рамките на 20 мили от лодката.

Използвайки вградения GPS приемник,  определя позицията, скоростта и хода и след като това се комбинира с друга навигационна информация.

Опцията „Тих режим“ позволява на потребителя временно да спре излъчването на идентифицираща информация в случаите, когато се изисква поверителност или сигурност.

RAYMARINE AIS 700

AIS700 на Raymarine AIS приемо-предавател с вграден антенен сплитер.

AIS700 използва най-новите технологии за работа в мрежа за по-бърза актуализация, увеличена е честотната лента за по-добър обхват.

Със специален 72-канален GPS приемник съвместим с RAIM за превъзходна точност, AIS700 се свързва с мултифункционалните дисплеи на лодката, използвайки най-новите протоколи NMEA2000 и SeaTalkng. Вграденото устройство, наречено мултиплексор NMEA0183, прави много по-лесно интегрирането на AIS700 с по-стари поколения MFD или друго навигационно оборудване. 

Функцията "Тих режим" на AIS700 позволява на определени потребители да прекратят предаването на идентификационните си данни за лодката, като същевременно продължават да получават данни от съседни кораби. Тази функция е особено полезна за спортните рибари, когато техните лодки се занимават с риболов с високи залози и не желаят да разкриват позициите си на други конкуренти. Друга ситуация, при която "Тих режим" ще бъде от първостепенно значение е антипиратството, при което AIS често се използва от извършителите да наблюдават приближаващите се кораби. Чрез включването на „Тих режим“ в опасни води яхтите могат да си осигурят допълнително ниво на сигурност, за да предотвратят потенциалните заплахи.

Характеристика на моделите:

B900-Header.png
B900-Header.png
-FWEBP__2_-removebg-preview.png
MCM-21-200-001A.png

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел: 052 306434

За комплектоване на AIS трябва да се добави или AIS сплитер или AIS антена, които можете да видите тук.

Разгледайте още:

67033_km_safelink_ais_sart_2_pack_set.jp
bottom of page