top of page
AIS SART MOB

AIS SART MOB

AIS MOB (Man over board - човек зад борда) устройствата са проектирани да бъдат персонално използвани от отделните членове на екипажа в случай на ситуации като човек зад борда или друга лична спешна ситуация. Когато се активира, AIS MOB предава съобщение съдържащо вашата позиция и идентификационен номер чрез AIS (система за автоматична идентификация).

EPIRB MOB

EPIRB MOB

Персоналните EPIRB PLB (Personal Location Beacon) са лични предпазни устройства, които изпращат сигнал за бедствие, който да помогне на спасителните екипи да локализират вашата позиция почти моментално.

AIS SART / SART

AIS SART / SART

SART е авариен радарен импулсен приемо-предавател, който е проектиран като част от оборудването на спасителна лодка или като персонално устройството в случай, че е необходимо да се напусне кораба. AIS SART e устройство за търсене и спасяване, което е предавател в диапазона на AIS устройствата за автоматична идентификация и е алтернатива на SART.

EPIRB

EPIRB

Аварийните радио-маяци EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) са устройства за аварийна комуникация с центровете за търсене и спасяване на море чрез международната система COSPAS-SARSAT.

AIS MOB устройства

Какво е AIS MOB?

AIS MOB (Man over board - човек зад борда) устройствата  са проектирани да бъдат персонално използвани от отделните членове на екипажа в случай на ситуации като човек зад борда или друга лична спешна ситуация. Когато се активира, AIS MOB предава съобщение съдържащо вашата позиция и идентификационен номер чрез AIS (система за автоматична идентификация). Съобщението се изобразява на екраните на всички плавателни съдове в рамките на обхвата, които са оборудвани с AIS приемник. Тази информация може да се показва на дисплея на картограф при свързан AIS приемник / приемо-предавател.

 

Тъй като устройството AIS MOB има вграден GPS приемник, текущото ви местоположение също се предава, което драстично намаляване на времето необходимо да се локализира мястото дори и в лоша видимост. AIS MOB устройствата разполагат с мощен мигащ светодиод, което помога на спасителите да ви открият във водата максимално бързо.

Независимо дали сте на търговски кораб, риболовен кораб, яхта или друг плавателен съд, AIS MOB устройствaта се считат за крайно необходимо оборудване за безопасност на всеки член от екипажа на палубата.

Активиране на AIS MOB

Има AIS MOB устройства, които се активират ръчно, както и такива с автоматично активиране при надуване на спасителна жилетка.

Активиране на AIS MOB от спасителна жилетка

Ръчно активиране на AIS MOB

Smartfind S10 е ръчен вариант, който е предназначен да се активира в случай на ситуация човек зад борда или други извънредни ситуации. Устройството се активира и деактивира с просто завъртане на оранжева капачка.

Smartfind S10 разполага с точнен GPS и предава информация за позиция, както и серийния номер на устройството за бърза реакция и спасяване на бедстващотото лице. Smartfind S10 може да бъде потопен до 60 метра, като предава непрекъснато в продължение на минимум 24 часа и има 5 години трайност на батерията. Мощният мигащ светодиод също прави по-лесно откриването на човек зад борда особено през нощта.

 

Smartfind S10 е предназначен повече за водолази и гмуркачи, именно заради голямата дълбочина, на която може да бъде потопен.

Smartfind S20 и SafeLink R10 са предназначени за спасителни жилетки, които се активират в случай на ситуация човек зад борда. Уникален авариен сигнал и точните GPS координати се предават на всички AIS приемници в радиус от четири мили.

 

Smartfind S20 и SafeLink R10 може да се активират ръчно в две лесни стъпки. За да използвате първо се издува спасителна жилетка. Когато тя се надуe, издърпвате оранжевата част надолу, за да се освободи червената капачка, която автоматично освобождава антената и активира AIS MOB устройството. Smartfind S20 и Safelink R10 могат да бъдат потопени до 5 метра, като предават непрекъснато в продължение на минимум 24 часа и имат 7 години трайност на батерията. Мощният мигащ светодиод също прави по-лесно откриването на човек зад борда особено през нощта.

 

Кратко видео как да използвате Smartfind S20 / Safelink R10

Размери:

Smartfind S10

Smartfind S20 Safelink R10

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел/факс: 052 306434/052 301610

Разгледайте още:

obraz.jpg
bottom of page