top of page

AIS MOB (Man over board - човек зад борда) устройствата са проектирани да бъдат персонално използвани от отделните членове на екипажа в случай на ситуации като човек зад борда или друга лична спешна ситуация. Когато се активира, AIS MOB предава съобщение съдържащо вашата позиция и идентификационен номер чрез AIS (система за автоматична идентификация).

EPIRB MOB

EPIRB MOB

Персоналните EPIRB PLB (Personal Location Beacon) са лични предпазни устройства, които изпращат сигнал за бедствие, който да помогне на спасителните екипи да локализират вашата позиция почти моментално.

AIS SART / SART

AIS SART / SART

SART е авариен радарен импулсен приемо-предавател, който е проектиран като част от оборудването на спасителна лодка или като персонално устройството в случай, че е необходимо да се напусне кораба. AIS SART e устройство за търсене и спасяване, което е предавател в диапазона на AIS устройствата за автоматична идентификация и е алтернатива на SART.

EPIRB

EPIRB

Аварийните радио-маяци EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) са устройства за аварийна комуникация с центровете за търсене и спасяване на море чрез международната система COSPAS-SARSAT.

AIS MOB устройства

Какво е AIS MOB?

AIS MOB (Man over board - човек зад борда) устройствата  са проектирани да бъдат персонално използвани от отделните членове на екипажа в случай на ситуации като човек зад борда или друга лична спешна ситуация. Когато се активира, AIS MOB предава съобщение съдържащо вашата позиция и идентификационен номер чрез AIS (система за автоматична идентификация). Съобщението се изобразява на екраните на всички плавателни съдове в рамките на обхвата, които са оборудвани с AIS приемник. Тази информация може да се показва на дисплея на картограф при свързан AIS приемник / приемо-предавател.

 

Тъй като устройството AIS MOB има вграден GPS приемник, текущото ви местоположение също се предава, което драстично намаляване на времето необходимо да се локализира мястото дори и в лоша видимост. AIS MOB устройствата разполагат с мощен мигащ светодиод, което помога на спасителите да ви открият във водата максимално бързо.

Независимо дали сте на търговски кораб, риболовен кораб, яхта или друг плавателен съд, AIS MOB устройствaта се считат за крайно необходимо оборудване за безопасност на всеки член от екипажа на палубата.

Какво е RLS?

Услугата за обратна връзка (Return Link Service) е сигнал за повторно осигуряване обратно към ново поколение маяци за търсене и спасяване, за да информира потребителя, че техният сигнал за бедствие и местоположението са открити. Тази нова възможност е уникална за сателитите на Галилео и стана глобално работеща през март 2021 г.

Как услугата за обратна връзка се свързва с маяка, за да потвърди откриването на бедствие?
Сигналът за потвърждение за услугата Return Link е светването на синя светлина върху новите спасителни средства, тъй като синята светлина е общоприета, като свързане със службите за спешна помощ. Мигащата синя светлина се изпраща около 10 минути след потвърждение, че сигналът за бедствие е открит и местоположението е локализирано.

За да отпразнуват 20-ата годишнина на марката FastFind, марка, синоним на животоспасяващи решения за персонален локатор Beacon (PLB), Seas of Solutions с удоволствие съобщават, че FastFind CREW1 AIS MOB ще се присъедини към FastFind Return Link PLB с активиран RLS в тяхното портфолио от морска електроника.

FastFind-CREW1-removebg-preview.png

FastFind CREW1 е ръчен вариант, който е предназначен да се активира в случай на ситуация човек зад борда или други извънредни ситуации.

 

Новият CREW1 осигурява качеството и иновациите, които бихте очаквали от  FastFind, и е проектиран да ускорява откриването и да поддържа локализирано спасяване на екипажа на кораба в ситуация на MOB. CREW1 предлага набор от иновативни функции в компактен и лесен за носене дизайн. Полуавтоматичният маяк може да бъде воден или ръчно активиран. CREW1 e с удължен 36-часов живот на батерията, мощна SOS светлинна способност и потопяем до 50 m. Със здрава конструкция и множество начини за закрепване, FastFind CREW1 е проектиран с мисъл за оцеляването на екипажа.

Инсталиране и активиране
FastFind CREW1 се доставя по подразбиране с щипка за закрепване на устройството към лентата на спасителната жилетка и алтернативна щипка, която може да бъде прикрепена към устната тръба на спасителната жилетка. Тази скоба може да се монтира от двете страни на устната тръба. Активирането може да бъде ръчно или чрез активиране на сензор за вода.

Ръчното активиране включва издърпване на червената капачка на антената, за да освободите антената и след това издърпване на зъбчето за активиране. Устройството ще започне незабавно да предава предупредителни съобщения.

Активирането на сензора за вода изисква да издърпате червената капачка на антената, за да освободите антената, когато сензорът за вода, вграден в долната част на устройството, бъде потопен във вода за повече от 3 секунди, устройството ще се активира и ще започне предаване.

SEAS-OF-SOLUTIOS-FastFind-CREW1-AIS-Man-Overboard-Beacon-fig-4.webp

Активиране на AIS MOB от спасителна жилетка

FastFind-CREW1-Ais-man-overboard-Beacon-fig-12.png

Ръчно активиране на AIS MOB

Размери:

img_2022-06-16_11-30-35_9d5761f2da06f3dfc6a160c99e558c2a (1).jpg

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел/факс: 052 306434/052 301610

Разгледайте още:

obraz.jpg
bottom of page