top of page
EPIRB

EPIRB

Аварийните радио-маяци EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) са устройства за аварийна комуникация с центровете за търсене и спасяване на море чрез международната система COSPAS-SARSAT.

EPIRB MOB

EPIRB MOB

Персоналните EPIRB PLB (Personal Location Beacon) са лични предпазни устройства, които изпращат сигнал за бедствие, който да помогне на спасителните екипи да локализират вашата позиция почти моментално.

AIS SART / SART

AIS SART / SART

SART е авариен радарен импулсен приемо-предавател, който е проектиран като част от оборудването на спасителна лодка или като персонално устройството в случай, че е необходимо да се напусне кораба. AIS SART e устройство за търсене и спасяване, което е предавател в диапазона на AIS устройствата за автоматична идентификация и е алтернатива на SART.

AIS SART MOB

AIS SART MOB

AIS MOB (Man over board - човек зад борда) устройствата са проектирани да бъдат персонално използвани от отделните членове на екипажа в случай на ситуации като човек зад борда или друга лична спешна ситуация. Когато се активира, AIS MOB предава съобщение съдържащо вашата позиция и идентификационен номер чрез AIS (система за автоматична идентификация).

EPIRB - авариен радио - маяк

Какво е EPIRB?

Аварийните радио-маяци EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) са устройства за аварийна комуникация с центровете за търсене и спасяване на море чрез международната система COSPAS-SARSAT. 

Устройствата за безопасност EPIRB служат за по-бързо локализиране на бедстващите в случай на извънредна ситуация. Когато се активира той излъчва кодирано съобщение на 406 MHz честотата дистрес, което се наблюдава от сателитната система Cospas-Sarsat. Сигналът след това се препредава чрез наземна станция до най-близкия център за спасяване и координация (Rescue Coordination Centre RSS). С EPIRB можете да призовете за помощ където и да сте на планетата, без значение колко сте отдалечени.

Принцип на работа на EPIRB

 

Как се активира EPIRB-ът?

Устройството EPIRB стандартно се монтира на плоска повърхност близо до изход и при нужда се сваля от стойката и се взима при напускане на морския съд. EPIRB-ът може да бъде активиран ръчно с бутон или автоматично чрез потапяне във вода. Има и втори вариант, когато EPIRB-ът се отделя от стойката си автоматично, чрез потапяне на дълбочина. За целта EPIRB-ът се монтира в специална кутия с хидростат. Също така се предлагат варианти с вграден GPS приемник, който гарантира изпращането на точната позиция на произшествието към спасителните служби. Актуализирането на позицията през регулярни интервали, от своя страна, подобрява тяхната реакция при спасяването. След активиране EPIRB–ът работи минимум 48 часа нон-стоп.

Кратко видео как да активирате EPIRB Mcmurdo Smartfind и Kannad Sport PRO

Основни характеристики :

 

 • За да отговаря на изискванията за търговските кораби и по-малките кораби и яхти, EPIRB-ите на McMurdo и Kannad предават и по двете честоти 406 и 121.5MHz

 • Международно одобрение

 • Мигащ светдиод с висока яркост

 • Време на излъчване след активация минимум 48 часа

 • 6 години живот на батериите

 • Комплексна самодиагностика с индикатор за използване на батерията

 • Контейнер за автоматично активиране при потапяне 2-4м

 • 5 години гаранция

McMurdo SmartFind G8 AIS и Kannad SafePro AIS са първите в света EPIRB-и, които включват 406MHz, 121.5MHz, AIS и GNSS (по-известни като GPS), за да ускорят търсенето и спасяването в непредвидени ситуации.

Tези нови устройства печелят награди, с гъвкавостта и допълнителните възможности за проследяване. Всичко това намалява времето за спасяване, като комбинира мощността на 406MHz с локалните спасителни мощности на AIS, вградени за първи път в света в гамата AIS MOB на McMurdo.​

 

Други характеристики:

 • Вграден AIS SART предавател

 • Вграден GPS

 • 10-години живот на батериите

 • Отговаря на новите изисквания на САЩ за ръчни преносими устройство за спешни случаи

 • Защита от фалшиво активиране

 • Здрава конструкция

Размери:

 Размери EPIRB E8/G8 без скоба

 Размери EPIRB E8/G8 със скоба

Размери на контейнер за автоматично задействане на EPIRB Е8/G8 с хидростат

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел: 052 306434

bottom of page