AIS SART & SART 

SART е авариен радарен импулсен приемо-предавател,  който е проектиран като част от оборудването на спасителна лодка или като персонално устройството в случай, че е необходимо да се напусне кораба. Когато устройството открие входящ X-бандов радарен импулс на честота 9GHz от друг кораб или самолет, то автоматично предава сигнал отговор, който се появява на радара на дисплея на кораба като серия от 12 точки, като съответно посочва и местоположението. SART устройството има LED светодиод и зумер, които показват кога S4 е открил радарен сигнал и кога е предал отговор. След 15 секунди SART-ът изпада в режим на готовност, с цел опазване на батерията.

Световна морска система за бедствия и сигурност (GMDSS). Радарен импулсен приемо-предавател за морско търсене и спасяване (SART). Изисквания към функционалните и работни характеристики. Методи за изпитване и изисквани резултати от изпитването

Какво е SART?

Как се активира SART-ът?

При бедствена ситуация SART-ът се сваля от монтажната скоба и се взима в спасителната лодка. Поставя се на височина чрез спининга и се активира ръчно. Устройството е проектирано да предава само когато засече входящ радарен импулс, като това значително увеличава живота на батерията. Това съответно дава възможност на устройството да работи непрекъснато над 96 часа.

Изобразяване на SART върху радар:

SART на 5-6nm

SART на 2-3nm

SART на < 1 nm

AIS SART - алтернативата на SART

AIS SART e устройство за търсене и спасяване, което е предавател в диапазона на AIS устройствата за автоматична идентификация.

 

От 2010 г. AIS SART-ът е добавен към регламентите на GMDSS (Световна морска система за бедствия и сигурност) като алтернатива на SART-а. AIS SART-ът има вграден GPS и предава предупредително съобщение заедно с идентификационен номер и GPS позицията си чрез системата за проследяване на AIS (система за автоматична идентификация). Tова се появява на УКВ радиостанция, картограф, мултифункционален дисплей или кораб оборудван с AIS, а не на радар.

 

AIS SART-ът е поставен в удобна чанта за бързо изнасяне и е водоустойчив на дълбочина до 10м. Устройството е с 6 години гаранция и 96 часа живот на батерията след активация.

Размери:

Размери AIS Sart

Размери Sart

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел: 052 306434

Разгледайте още:

C-pod-ELite-3-Steps_ENG-5.jpg
ray90.jpg