top of page

Raymarine обяви най-съвременния си морски радар, Quantum 2 с доплер технология за идентифициране на цели. Проектиран за свързване с многофункционалните дисплеи Axiom® на Raymarine, Quantum 2 подобрява осведомеността като интелигентно идентифицира движещи се и статични цели както на дълги, така и на къси разстояния.

Лесна идентификация на опасни цели

Използвайки усъвършенствана доплерова обработка, Quantum 2 открива отдалечаващите, приближаващите, както и стационарните цели засечени от радара. Quantum 2 използва уникални цветни кодове за движащи се цели, като приближаващите се обозначават в червено, а отдалечаващите в зелено.

Безопасна навигация

В допълнение Quantum 2 Doppler вдига нивото за безопасност, като оцветява и подчертава косвените потенциално опасни статични цели в рамките на 200 метра пред плавателния съд, което улеснява капитаните да разпознават непосредствените опасности за навигацията.

Избягване на сблъсък

Напредналите потребители и професионалните капитани ще оценят мини-автоматичната MARPA, която може да засече 25 цели. Разработена първоначално за бреговата охрана на Съединените Щати за плавателни съдове за бързо реагиране, функцията MARPA на Quantum 2 е подпомогната от Doppler, което означава, че приближаващите се цели могат автоматично да бъдат засечени от радарния дисплей. 

Основни характеристики:

 • Допелеровите движещи се цели позволяват мигновено разчитане на пълната радарна картина

 • Пълно автоматично проследяване на цели ARPA и ръчен режим MARPA

 • TrueTrails показва историята на движението на движещите се обекти

 • CHIRP Pulse Compression – технология, използваща множество компресирани радарни импулси за показване на цели като лодки, забележителности, скали и др. с ненадмината резолюция и качество на сепарация

 • Обхват от 24 мили за ранно откриване на трафик, помощни средства за навигация, опасни обекти и др.

 • Quantum стартира и е готов за работа за секунди

 • Превъзходното отхвърляне на смущенията, елиминира шума от други радари

 • Лесно надграждане – Quantum 2 е със същите отвори за монтаж, като другите радари на Raymarine

 • Гъвкав дизайн – позволява работа чрез Wi-Fi (връзка с Raymarine мултифункционални дисплеи (МФД)) или чрез традиционна жична конфигурация, което прави инсталацията много по-лесна и премахва необходимостта от допълнителни радарни кабели или интерфейсни кутии

 • Quantum 2 тежи до 50% по-малко от традиционните магнетронни радари

 • Безопасни емисии – монтирайте Quantum навсякъде на борда

 • Ниска консумация на енергия и удължен живот на вашите акумулатори

Как работи Quantum 2 Doppler?

Микровълновите вълни излъчени от радара се отразяват от далечната цел, точно както при конвенционалните радари.

 

Движещите се цели изпращат ехо, чиито честоти се изместват нагоре или надолу в спрямо това, което първоначално е излъчено.

За входящи цели честотата се увеличава, тъй като връщащото се ехо се сбива, докато разстоянието намалява. За изходящите цели честотата намалява на обратен принцип.

Доплерови радари са проектирани да откриват тези малки отклонения във вълновата честота и да ги използват за класифициране на движещи се радарни цели.

Откриване на цели с доплеров радар

Quantum 2 е настроен да открива малкте разлики в честотите на отраженията. 

 

Радарът използва уникални цветни кодове за преместващите се цели като приближаващите се цели са оцветени в червено, а отдалечаващите се цели са оцветени в зелено.

Цветно кодираните цели улесняват различаването на движещите се обекти от стационарните, като помощни навигационни средства или акостирали кораби.

QUANTUM 2 сектор за безопастност

Доплеровият радар върши отлична работа, за да привлече вниманието ви към движещите се цели, но същото отделя внимание и на стационарните цели, които могат да бъдат еднакво опасни.

Секторът за безопасност осигурява еднакво внимание при тези непосредствени заплахи, като ги оцветява като входящи цели. Потенциалните цели включват:

 • Шамандури

 • Скали

 • Бавно движещи се плавателни съдове с малка видимост

Секторът за безопасност на Quantum 2 е с обхват на 15 ° от носа до разстояние около 200 метра.

ЗАБЕЛЕЖКА: Секторът за безопасност не се вижда на дисплея. Quantum 2 автоматично обработва и подчертава целите в този регион в червено.

С Quantum 2 можете да конфигурирате и персонализирате зони за безопастност или да създадете аларми и да бъдете предупреждавани, когато нови обекти навлизат в тях. Quantum 2 може да започне да проследява тези обекти автоматично, като изчислява курса им, скоростта и др. Ще бъдете предупредени за опасни обекти със звукови сигнали и лесни за разбиране графики на екрана.

Quantum 2 има функцията TrueTrails, която показва историята на движението на движещите се обекти. Тази допълнителна информация прави още по-лесно интерпретирането на движението на други кораби и прави лесно вземането на решения за безопасно маневриране.

img_2023-01-18_09-13-55_870071d0ba379743294d941d9721fe91.jpg

Както всяка Raymarine Quantum система, ще се възползвате и от здрав и лек дизайн, който е изключително лесен за инсталиране. Quantum 2 има много ниска консумация на енергия, което го прави особено приятен за корабите, които разчитат на акумулаторите си. Quantum 2 Doppler може да се инсталира с традиционна жична конфигурация или да се използва вградената Wi-Fi технология, за връзка с вашия Raymarine MFD.

Quantum 2 Doppler наистина задава стандарта за безопасност на водата и избягването на сблъсък.

Технически характеристики:

Размери:

Всеки един от продуктите може да бъде закупен онлайн.

Ако имате въпроси, може да се обърнете към нас на тел: 052 306434

bottom of page