top of page

Raymarine Цифрови Превключватели: контрол, наблюдение и автоматизация на всички системи на вашата ях

Анкерни светлини, помпи, вентилатори, осветление на кабината... дали тази последователност ви звучи познатa? Това е панелът с превключватели на вашето табло за управление и това е само част от списъка от А до Я на електрическото оборудване на вашата лодка. В допълнение към превключвателите и алармите, индикаторите и габаритите покриват много части от таблото и интериора на лодката. Да се запомни всеки ключ какво прави и тяхната позиция, това дори е предизвикателство за опитните капитани понякога.

За да разреши това предизвикателство, Raymarine си партнира с Trigentic AB, привеждайки своята технология за превключване EmpirBus NXT Digital към пазара за лодки. Системите Trigentic са били използвани в стотици морски, автомобилни и индустриални приложения в продължение на повече от 10 години.

Системата EmpirBus NXT ви позволява лесно да създавате силно персонализирани системи за разпределение, наблюдение и управление на аларми за кораби с различни размери.

Използвайки цифрово превключване, данните от различните системи на даден кораб могат да бъдат интегрирани и централизирани, като се увеличи наличността на важна информация. Индикаторите за състоянието и алармите могат да бъдат обединени върху виртуални панели, които ви позволяват да наблюдавате изцяло вашия плавателен съд.

Цифровите комутационни системи предлагат много начини за взаимодействие. Безжичните превключватели с малък обсег на действие могат да бъдат инсталирани на ключови места за превключване на често използвани вериги като осветление. Традиционните бутони могат да се добавят, когато е необходимо за управление на конкретни елементи. Специалните и устойчиви на атмосферни влияния клавиатури могат да бъдат свързани с помощта на NMEA2000 или SeaTalkng мрежи за удобно управление от отдалечени места. Дори е възможно дистанционно превключване чрез безжични мрежи, интернет и GSM текстови съобщения *.

* Възможностите на GSM текстовите съобщения се различават в някои държави. Консултирайте се с Raymarine Digital Switching Specialist за повече подробности.

Важни публикации
Последни постове
Търсене по тагове
Последвайте ни
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon
bottom of page