Модулни автопилоти 

 

За да работи безупречно вашия автопилот се избират комбинация от сензор, блок за управление, дисплей  и задвижващ механизъм подходящи за  съответния  кораб. Избирането на тези устройства става според следните изисквания:

  • работното напрежение;

  • предавателното число на рулевата система;

  • усилието, което трябва да се подаде към перото;

  • максималния ъгъл на отработване на руля в крайно ляво и крайно дясно положение;

  • работния обем на хидравличния цилиндър, който е монтиран на рулевата.

 

При избирането на автопилот винаги трябва да се вземе под внимание, че дадените стойности от произвдителя за водоизместимост са с 20% по-малко от посочените след натоварване на кораба (екипаж, спасително оборудване , гориво, вода и др.).

Насладете се на лесното управление на вашия плавателен съд използвайки автопилоти Raymarine Evolution. Монтажа на всеки един от тях е с идеална комбинация от сензор, блок за управление, дисплей  и задвижващ механизъм подходящи за вашия кораб.

Интелектуалното ядро на всяка система Raymarine Evolution е EV сензор - сензор, който следи движението, ускорение и въртене около оста на кораба и в трите измерения.

Блока за управление на задвижващите механизми ACU взаимодейства с изпълнителните устройства, като им осигурява надеждно захранване и едновременно захранва шината SeaTalk.

Блока за управление взаимодейства с  изпълнителните устройства, като осигурява надеждно поддържане на курса.